Close

Solar Magazine: PV-productie in België

Evocells, een bloeiend Belgisch bedrijf in de zonnepanelensector

Evocells heeft het genoegen aan te kondigen dat het is belicht in een artikel van het prestigieuze Solar Magazine, een referentie op het gebied van zonne-energie. We zijn trots op deze erkenning en verheugd om dit nieuws te delen met onze klanten en partners op onze website. Wij nodigen u uit om dit artikel te ontdekken om meer te weten te komen over ons bedrijf en onze ambities voor de toekomst.
Solar Magazine: PV-productie in België

Strijd tegen afhankelijkheid van Chinese zonnepanelen en Europese ambitie

De Europese afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen is problematisch geworden, met name sinds de oorlog in Oekraïne. Europa wil nu de controle over haar energievoorziening nemen door zich te richten op hernieuwbare energiebronnen.

 

Het REPowerEU-plan beoogt het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix te verhogen tot 45% tegen 2030. De Europese Unie streeft ernaar om tegen 2030 40% van de binnenlandse vraag naar hernieuwbare energie te produceren, met name via de Net-Zero Industry Act.

 

Deze Europese ambitie biedt nieuwe perspectieven voor fabrikanten van zonnepanelen in België.

Evocells, een innovatief Belgisch bedrijf in de fotovoltaïsche sector

Fred Conrads, met 20 jaar ervaring in bedrijfsbeheer, nam Evocells over, een fabrikant van zonnepanelen gevestigd in Baillonville, nabij Durbuy in Wallonië.

 

Opgericht in 2013, ontstond het bedrijf uit een installatiebedrijf dat ontevreden was over de kwaliteit van Chinese zonnepanelen. Als gevolg daarvan besloten zij om zelf hoogwaardige fotovoltaïsche modules te produceren.

Snelle groei en uitbreiding van Evocells

De productie van Evocells is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, van 6.000 zonnepanelen in 2015 tot 30.000 in 2022. Fred Conrads heeft als doel de productiecapaciteit te verdubbelen met de installatie van een nieuwe lamineermachine in juli.

 

Daarnaast is Evocells van plan om in 2024 een nieuwe fabriek van 50 megawatt-piek te openen, gelegen in Luxemburg in samenwerking met Socom Group. Dit zal tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar lokale producten in de zonne-energiesector.

Ce site utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site.