Close

De geschiedenis van Evocells: Pionier van fotovoltaïsche cellen in België

Van installateur in 2007 tot producent en installateur sinds 2012

Ontdek de geschiedenis van ons bedrijf.

In 2007 opereerde Evocells onder de naam Finale 24 Condroz en was al een pionier in fotovoltaïsche installaties. Op dat moment was er al een sterke groei vanzonnepaneelinstallaties als gevolg van het Solwatt-plan en groene certificaten.

Evocells plaatste aanvankelijk alleen fotovoltaïsche panelen in de provincie Luik en twijfelde aan de kwaliteit van de in België geleverde zonnepanelen. Er waren honderden merken panelen op de markt en die verdwenen heel snel. Evocells investeerde in testmachines voor zonnepanelen (Flash Test en Electroluminescentie Test), en stelde vast dat de kwaliteit niet voldeed... zowel wat betreft het werkelijke vermogen als de interne en externe kwaliteit van de panelen. Het was daarom belangrijk om Belgische klanten een betrouwbaardere en duurzamere fotovoltaïsche oplossing te bieden.

Evocells staat bekend om zijn groei, transparantie en lokaal personeelsbestand.

In 2012 begon Evocells met de productie van fotovoltaïsche panelen, om "Made in Belgium" te produceren en de markt te voorzien van hoogwaardige en efficiënte fotovoltaïsche panelen.

 

Evocells investeerde in productiemachines en begon met de eigen assemblage in eigen woning van zorgvuldig geselecteerde componenten om in België een fotovoltaïsch paneel te produceren met betere prestaties, betere garanties en een aanzienlijk langere levensduur.

geschiedenis Evocells

Evocells, een succes? Oordeel zelf:

In 2012 produceerde Evocells 2.000 fotovoltaïsche panelen, 16.000 in 2018, en in 2022 zullen meer dan 30.000 fotovoltaïsche panelen van hoge kwaliteit onze nieuwe fabriek in Baillonville verlaten. In 2014 bestond het personeelsbestand van Evocells uit drie personen. Vandaag opereert een multidisciplinair team van meer dan 25 mensen vanuit onze fabriek in Marche-En-Famenne.
In 2020 en 2021 breidt Evocells zijn infrastructuur aanzienlijk uit door een grote uitbreiding van zijn gebouw en aanzienlijke investeringen in machines voor de productie van fotovoltaïsche panelen uitgerust met de hoogste technologieën. Dit gaat ook gepaard met een groei van het aantal gekwalificeerde personeelsleden met een breed gamma aan vaardigheden. Er zijn al nieuwe investeringen gepland voor 2022 en 2023 om de producten en diensten van Evocells verder te ontwikkelen en om de productie- en installatiecapaciteiten van fotovoltaïsche panelen op onze site in Marche-En te vergroten.

Ontdek de 4 vakkennisgebieden van Evocells.

Evocells concentreert haar vakkennis rond 4 activiteiten: "Evocells" voor de productie van fotovoltaïsche panelen, "EvoPv" voor de installatie van zonnepanelen en laadpalen, "Evolink" voor laadpalen en energieautonomie en "Evoexpert" voor een dienst van vakkennis en duurzaamheid van uw installatie. Kortom, de vaardigheden die wij in de loop der jaren hebben verworven, stellen ons in staat u het beste te bieden op het gebied van fotovoltaïsche energie.
Wij beheersen de hele waardeketen van productie tot installatie, dienst na verkoop en nu ook het opladen van uw elektrische voertuig!
geschiedenis Evocells

Meer informatie:

Evocells staat tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden per telefoon op +32 (0) 86/38.81.38,via ons contactformulier door hier.

Ce site utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site.