Close

De winstgevendheid van fotovoltaïsche panelen in 2023

Uw elektriciteitsproductie; waarom?

Ontdek de rentabiliteit van fotovoltaïsche panelen in 2023. Veel criteria en ontvangen ideeën komen in je op wanneer je fotovoltaïsche panelen wilt plaatsen; de prijs, de afwezigheid van premies, …

 

We vragen ons nog steeds af of het wel rendabel is om fotovoltaïsche panelen te plaatsen.

 

Met deze installatie kunt u echter uw eigen groene stroomproductie voor uw huis creëren. Het plaatsen van uw panelen blijft op lange termijn een zeer rendabele investering, ook zonder premies.

 

U moet echter voor verschillende criteria zorgen, met name een goede oriëntatie.

De winstgevendheid van fotovoltaïsche panelen in 2023

Een winstgevende investering

In België kan uw installatie van zonnepanelen niet meer gesubsidieerd worden. Er kunnen echter andere spelers in het spel komen om u op lange termijn een winstgevende investering te bieden; groenestroomcertificaten, compensatie.

 

De condities van deze spelers zijn uiteraard afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen van uw installatie of uw woonplaats.
Voordat u uw installatie uitvoert, raden we u aan om u te informeren over de toekenning hiervan volgens uw regio.

100% gedekt verbruik

Met een installatie van fotovoltaïsche panelen kunt u al uw elektriciteitsverbruik beheren. Het zal echter nodig zijn om rekening te houden met verschillende punten die nodig zijn om tot dit optimale verbruik te komen.

 

Er is geen geheim, een goede oriëntatie van uw huis zal een van de belangrijkste punten zijn om een ​​100% gedekt verbruik te garanderen. Geef ook de voorkeur aan huizen met een dak dat groot genoeg is om het maximale aantal panelen te kunnen plaatsen. Hoe groter en voldoende hellend uw dak, hoe meer uw verbruik volledig wordt gedekt.

 

Om dit proces te ondersteunen, is het belangrijk om overconsumptie te minimaliseren door efficiënte acties in uw huis te bevorderen.
Fotovoltaïsche panelen betekenen niet een optimale toevoer van zonneschijn, zeker hoe zonniger uw regio, hoe meer uw productie optimaal zal zijn. Met de juiste oriëntatie en helling zal de installatie van panelen u echter ten goede komen, ongeacht de regio.

Ce site utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site.